8 Mayıs 2015 Cuma

Yaş keks

http://metbexdenxeberler.com/wp-content/uploads/2015/02/Yaş-keks.jpg

Ərzaqlar


  • 4 ədəd yumurta

  • 1 qəhvə fincanı maye yağ

  • ½ su stəkanı süd

  • 4 qəhvə fincanı şəkər

  • 1,5 xörək qaşığı kakao

  • 1 paket qabartma tozu

  • 1 paket vanil

  • 4 qəhvə fincanı un


Directions


  1.  Yumurta və şəkəri yaxşıca çırpın. Ardından süd və kakaonu əlavə edib qarışdırın.

  2. Bu qarışıqdan 1 su stəkanını ayırın.

  3. Qalan qarışığa у, un, vanil və qabartma tozunu əlavə edib yaxşıca qarışdırın.

  4. Bu vaxt sobanı 180 dərəcədə istiləşməyə buraxın.

  5. Qarışdırma əməliyyatı bitdikdən sonra istilənmiş sobaya içliyi qoyun.

  6. 50 dəqiqə qədər sobada bişirin.

  7. Sobadan alınan isti keksin üzərinə ayırdığınız qarışığı, qarışığın üzərinə bir yarım su stəkanı süd əlavə edərək tökün.

  8. Soyuyunca üzərinə dondurma qoyaraq servis edə bilərsiniz.



Haqqında: Bu resepti dəqiqliklə yerinə yetirsəniz, yaş  keksiniz yumşaq olacaq. Nuş olsun!



Yaş keks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder