26 Mayıs 2015 Salı

Sobada Dolma

Ərzaqlar


  • 800 q qiymə (mal, qoyun)

  • 100 q düyü

  • 6 ortaboy soğan

  • 2 yumurta

  • 500 q ağ kələm


Hazırlanması


  1. Düyünü suda ala-çiy bişirin, soyudun.

  2. 3 baş soğanı xırda doğrayın, qalan üçünü isə blenderdə püre halına salın.

  3. Kələmi doğrayın. Bütün inqredientləri – qiyməni, soğanı, yumurtanı, kələmi və düyünü qarışdırın.

  4. Duz, təzə üyüdülmüş istiot əlavə edin.

  5. Alınan kütlədən uzunsov kotletlər tutun, siniyə düzün.

  6. Kotletləri hazırlayarkən əlcək geyinsəniz, yaxşı olar, çünki qarışıq ələ yapışan alınır.

  7. Əgər əlcək yoxdursa, əllərinizi soyuq suda isladın.

  8. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 40 dəqiqə bişirin.

  9. Hazır olmağa 5 dəqiqə qalmış sobadan çıxarıb üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş parmezan pendiri səpə bilərsiniz.

  10. Bu tənbəl dolma üçün linkdəki sousdan istifadə edə bilərsiniz.



Haqqında: soba dolması sevilən dolmalardan birindir. Nuş olsun!



Sobada Dolma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder