7 Mayıs 2015 Perşembe

Heyvalı tas kababı

Ərzaqlar


  • 500 qr quzu (quşbaşı doğranmış)

  • 2 ədəd heyva

  • 2 su stəkanı düyü

  • 2 xörək qaşığı kərə yağı

  • 1 çay qaşığı istiot

  • 1 çay qaşığı duz


Hazırlanması


  1. Düyüləri ilıq duzlu suda gözlədin.

  2. Yumru bir qabın içinə quşbaşı ət, kub şəklində doğranmış heyva, istiot və duz qoyun.

  3. Kabı geniş bir qazanın içinə tərs çevirib qoyun.

  4. Az odda 30 dəqiqə bişirin. Ağırlığı qaldırmadan kənarlarına düyünü qoyun.

  5. Üzərinə kərə yağı qoyub duz atın.

  6. 4 stəkan isti suyu düyünün üstünə tökün.

  7. Düyü suyunu çəkənə qədər bişirin. Tası ortasından çıxarın, qazanı tərs çevirib servis edin.



Hakkında:  Bişirilməsi asan olmasada çox ləzzətli yeməklərdən sayılır.



Heyvalı tas kababı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder