http://metbexdenxeberler.com/wp-content/uploads/2015/02/Soğanlı-Keks.jpg
Ərzaqlar
- Xəmir üçün:
1,5 st. un
150 q marqarin - İçi üçün:
5-6 baş soğan
200 q bərk pendir
50 q kərə yağı
1 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. un
3-4 budaq cəfəri
duz
istiot
Hazırlanması
- Marqarini unla döyün. 0,5 st. sü tökün, xəmir yoğurun.İç: soğanı təmizləyin, yarımhalqa doğrayın.
- Qazana qoyub üzərinə 0,5 st. qaynar su tökün, su quruyanadək bişirin. Un səpin, yağla qarışdırın.
- Duz, istiot vurun, şəkər tozu və xırda doğranmış cəfəri əlavə edin.
- Xəmiri yağlanmış siniyə döşəyin.
- Bir neçə yerdən çəngəl batırın. 220 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.
- Tam bişməmiş içi üzərinə yayın, üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin.
- 15-20 dəqiqə, hazır olanadək bişirin. Süfrəyə isti verin. Nuş olsun!
Haqqında: Bu resepti dəqiqliklə yerinə yetirsəniz, soğanlı keksiniz yumşaq olacaq.
Soğanlı Keks
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder