16 Mayıs 2015 Cumartesi

Soğanlı Keks

http://metbexdenxeberler.com/wp-content/uploads/2015/02/Soğanlı-Keks.jpg

Ərzaqlar


 


  • Xəmir üçün:

    1,5 st. un

    150 q marqarin


  • İçi üçün:

    5-6 baş soğan

    200 q bərk pendir

    50 q kərə yağı

    1 x.q. şəkər tozu

    1 ç.q. un

    3-4 budaq cəfəri

    duz

    istiot



Hazırlanması


  1. Marqarini unla döyün. 0,5 st. sü tökün, xəmir yoğurun.İç: soğanı təmizləyin, yarımhalqa doğrayın.

  2. Qazana qoyub üzərinə 0,5 st. qaynar su tökün, su quruyanadək bişirin. Un səpin, yağla qarışdırın.

  3. Duz, istiot vurun, şəkər tozu və xırda doğranmış cəfəri əlavə edin.

  4. Xəmiri yağlanmış siniyə döşəyin.

  5. Bir neçə yerdən çəngəl batırın. 220 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.

  6. Tam bişməmiş içi üzərinə yayın, üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin.

  7. 15-20 dəqiqə, hazır olanadək bişirin. Süfrəyə isti verin. Nuş olsun!



Haqqında: Bu resepti dəqiqliklə yerinə yetirsəniz, soğanlı  keksiniz yumşaq olacaq.



Soğanlı Keks

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder