Ərzaqlar
- Toyuğun döş əti – 1 ədəd
- Göbələk – 4-5 ədəd
- Bibər – 2 ədəd
Marinəsi üçün:
- Sirkə- 2 x.q
- Zeytun yağı- 1 x.q
- Kəklikotu
- Rozmari
- Duz
- Sarımsaq- 1diş
- Soğan – 1 ədədin ¼-i
Hazırlanması
- Toyuğun döş əti nisbətən orta ölçülü kub formasında doğranılır və bir kasaya tökülür.
- Marinə üçün nəzərdə tutulan ərzalar doğranmış toyuğun döş ətinin üzərinə əlavə edilərək yaxşı qarışdırılır və streç salafanla üzəri bağlanılıb 1 saat soyuducunun buzluğunda saxlanılır.
- Bibərlər və göbələklər doğranılır. Marinə olunub yumşalmış toyuğun əti fotodakı kimi bibər, göbələk, soğan və ət şəklində şişə keçirilir.Soba 220 dərəcə tempraturda isidilir.
- Toyuq şişləri istəyə uyğun şəkildə qızarana qədər sobada fırladılır. İsti-isti süfrəyə verilir.
Hakkında: Bişirilməsi asan olmasada çox ləzzətli yeməklərdən sayılır.
Sobada Toyuq Çöp Şiş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder