http://metbexdenxeberler.com/wp-content/uploads/2015/02/Piona-Keksi.jpg
Ərzaqlar
- Keks üçün:
Yumurta- 2 ədəd
Şəkər tozu – yarım stəkan
Duru yağ – yarım stəkan
Un – 1 stəkan
Qabartma tozu – 1 paket
Vanil – 1 paket
Kakao – 2 x/q. - Keksi islatmaq üçün:
Süd – 1,5 stəkan
Kakao – 2 x/q. - Krem üçün:
Süd – 3 stəkan
Şəkər tozu – 1 stəkan
Un – 1 stəkan
Duru krem – 200 ml. - Üstü üçün:
Kakao
Hazırlanması
- Əvvəlcə keksi hazırlayırıq. Yumurta və şəkər tozunu yaxşıca qarışdırırıq.
- Digər inqrediyentləri də əlavə edərək, keksin xəmirini hazır edirik.
- 175 dərəcədə isidilmiş sobanın tavasını yağlayıb, xəmiri tökürük.
- Və elə həmin dərəcədə də 20-25 dəqiqə ərzində bişiririk.
- Keks bişən zaman kremini hazırlayırıq.
- Süd, şəkər tozu və unu qazana töküb, qarışdıra-qarışdıra bir qədər bərk hal alana qədər bişiririk.
- Sonra soyumağa qoyuruq.
- Bişən keksi sobadan çıxardıb, üzərinə süd və kakao qarışığını gəzdiririk.(Bu xəmiri islatmaq üçündür).
- Bir qədər soyumuş kremə duru kremi də əlavə edib, mikserlə yaxşıca qarışdırırıq.
- Sonra keksin üstünə tökərək, yayırıq. Ən sonda keksin üstünə kakao səpirik.
- Sonra soyuducuya qoyub, bir neçə saat gözləyirik.
Haqqında: Bu resepti dəqiqliklə yerinə yetirsəniz, piona keksiniz yumşaq olacaq. Nuş olsun!
Piona Keksi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder