
Ərzaqlar
- Xəmiri üçün:
1 kilo incə küftəlik bulğur
İlıq su
Duz
- İçliyi üçün:
Yarm kilo qiymə
Duz
İstiot
Pul bibər
Soğan
Cəfəri
Bulğur
Su
Hazırlanması
- Bulğuru ilıq suda isladın.
- Yumşaldıqdan sonra yaxşıca yoğurun. Arada azca ilıq su da əlavə edin.
- Daha sonra soğanı maşından keçirərək suyunu sıxın.
- Suyunu sıxdığınız soğanı tavada yağ da əlavə edib qovurun.
- Yaxşıca qovrulan soğana qiymə və ədviyyatları da əlavə edib qovurun.
- Cəfəri doğrayıb soyumağa qoyun.
- Xəmirindən götürüb balaca küftə hazırlayın.
- Xəmirin içini çox nazik olmayacaq şəkildə açın və 2 çay qaşığı qiymə qoyub ağzını bağlayın.
- Küftələr hazır olduqdan sonra qaynayan isti suyun içinə atıb 5 dəqiqə bişirin.
- Üstünə bol kərə yağı əridib tökün. Nuş olsun!
Haqqında: qiyməli içli küftə və sevilən dolmalardan birindir.
Qiyməli Içli Küftə
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder