
Ərzaqlar
- Xəmiri üçün;
- 1 su stəkanı duru yağ
- 1 su stəkanı şəkər
- 1 su stəkanı qatıq
- 1 ədəd yumurta (ağı içinə, sarısı üzərinə )
- 1 paket qabartma tozu
- 1 paket vanil
- Aldığı qədər Un
- Şərbəti üçün;
- 4 su stəkanı su
- 3 su stəkanı şəkər
- 3-4 damcı limon suyu
Hazırlanması
- Bütün duru ərzaqlar bir qabın içinə qoyulur.Qarışdırılır.
- Qarışımın içinə qabartma tozunu, vanili əlavə edirik.
- Yavaş yavaş unu əlavə edərək yoğurmağa davam edək.
- Qoz böyüklüyündə hissələrə ayırıb əlimizdə dairə formasını verib soba qabına düzək.
- Üzərinə yumurta sarısını sürtək.
- 175 dərəcəlik sobada üzəri qızarana qədər bişirin.
- Qurabiyələr bişərkən şərbəti hazırlayaq.
- 3-4 saat saxladıqdan sonra servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Xurmacıq şirniyyatı asan hazırlanan şirniyyatdır.
Xurmacıq şirniyyatı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder