
Ərzaqlar
- 200 qram kərə yağı
- 0,5 su stəkanı şəkər
- 0,5 su stəkanı xama
- 3 yumurta sarısı
- 5 yumurta ağı
- 3 su stəkanı un
- 1 paket qabartma tozu
- 400 qram qoz ləpəsi
- 1 xörək q. hil
- Şəkər tozu zövqə görə
- Iç üçün:
- 1,5 su stəkanı şəkər
- Üzərinə:
- 2 yumurta sarısı
Hazırlanması
- Unu qabartma ilə qarışdırın.
- Yağ və 3 yumurta sarısı, xama əlavə edin və xəmir hazırlayın.
- 20 dəqiqə sobada saxlayın və 2 hissəyə bölün.
- Iç hazırlamaq üçün qozu xırda doğrayın.
- Yumurta ağını bərkiyənə qədər mikserlə çalın, şəkər əlavə edin və qozla qarışdırın.
- Soba qabını yağlayın.
- Xəmiri qaba yayın, üstünə içi çəkin və o biri kündəni də yayıb üstünə qoyun.
- Üzərinə çalınmış yumurta sarısı çəkin.
- Kvadrat formada qabın içində doğrayın.
- Əvvəlcədən isdilmiş 190 dərəcəli sobada 35 dəqiqə bişirin.
- Hazır olduqda üstünə hil və şəkər tozu səpin.
Nuş olsun!
Gürcü paxlavası paxlava sevənlərin əsl ağız dadına uyğun şirniyyatdır.
Gürcü paxlavası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder