
Ərzaqlar
- Muhallebi üçün:
- 1 litr süd
- 1 su stəkanı şəkər
- 3 yemək qaşığı un
- 3 yemək qaşığı nişasta
- 2 paket vanil
- 1 yemək qaşığı marqarin (arzuya görə)
- Karameli üçün:
- 1 su stəkanı şəkər
Hazırlanması
- ilk olaraq karameli hazırlamaq üçün şəkəri uyğun bir qaba qoyub ocağın üzərinə qoyuruq, şəkər əriyənə qədər qaynadırıq.
- Karamelimizi istədiyiniz kasa və ya fincanlara paylaşdırıb muhallebini hazırlamağa keçirin.
- Muhallebi ərzaqlarının hamısını bir qazana boşaldın qarışdıraraq tündləşənə qədər qaynadırıq sonra ocaqdan götürürük.
- Bişən mahallebini kasalara boşaldıb soyumağa qoyuruq.
- Servis etmədən əvvəl karemelin hamısının axmasını istəsək kasaları 2-3 dəqiqə qədər qaynar suya qoyub servis boşqabına tərs çeviririk.
Nuş olsun!
Krem karamel şirniyyatı asan hazırlanan şirniyyatdır.
Krem karamel
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder