
Ərzaqlar
- 3 yumurta
- 1 su stəkanı sulu qatıq
- 1 su stəkanı duru yağ və ya zeytunyağı
- Yarım su stəkanı su
- Yarım paket qabartma tozu
- 1 yemək qaşığı sirkə
- 1 çay qaşığı duz
- 800 qram paklavalıq un
- İçi üçün;
- Çəkilmiş qoz
- Şərbəti üçün;
- 5 su stəkanı su
- 5 su stəkanı şəkər
- Yarım limon
- Açmaq üçün;
- 2 su stəkanı un
- 2 su stəkanı nişasta
- İçi üçün;
- fıstıq
Hazırlanması
- Xəmiri hazırlayıb, kiçik kiçik toplar hazırlayın nişasta və un qarışımı ilə oxlov vasitəsilə xəmiri açın.
- Daha sonra bıçaqla tam ortadan ikiyə xəmiri kəsin.
- Üzərinə qoz səpin.
- Daha sonra ilk parçayı oxlova dolayaraq bükün.
- Kənarlarından büzərək xəmiri çıxardın.
- Uc noqtələri birləşdirib yağlı qaba düzün.
- Hamısını belə edin.
- Forma verdikdən sonra 180 dərəcədə sobada üzəri qızarana qədər bişirin.
- Paxlava soyuq, şərbət ilıqkən şirniyyatın şərbətini tökə bilərsiniz.
- 1 gecə gözlədin ki şərbətini çəksin.
- Fıstıqla bəzəyib servis edin.
Nuş olsun!
Bülbül qonağı paxlavası çətin hazırlanan şirniyyatdır, lakin çox sevilir.
Bülbül qonağı paxlavası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder