
Ərzaqlar
- 1 paket peçenye
- Yarım çay stəkanı su
- 1,5 su stəkanı şəkər
- 2 kq balqabaq
- Kremi üçün:
- Yarım su stəkanı şəkər
- 1 paket vanil
- 1 yemək qaşığı un
- 1,5 su stəkanı su
- Üzəri üçün:
- Döyülmüş qoz
Hazırlanması
- Balqabağın qabığını soyun və dilimləyin, yuyun və bir qazanın içinə suyunu süzüb əlavə edin.
- Balqabaqların üzərinə də yarım su stəkanı suyu və şəkəri əlavə edib qazanı qaza qoyun.
- Qazanın qapağını bağlayın və balqabaqlar yumşalana qədər bişirin. yumşaldıqdan sonra çəngəl ilə əzin, püre halına gətirin.
- Peçenyeləri xırdalayın.
- Peçenye qırıntılarını balqabaq püresinə əlavə edib qarışdırın.tortun kremi üçün südü bir qazana töküb vanili, unu və şəkəri əlavə edin, qarışdıraraq bişirin.
- Krem bişib qabaranda soyuması üçün qazanı götürün.
- Krem soyuduqdan sonra mikser ilə çırpıb tortu bəzəməyə keçirik.
- Keks qabına ilk öncə balqabaqlı peçenyeli qarışımın yarısını tökün, düzləşdirin və üzərinə kremi yayın.
- Yenə üzərinə qarışımın qalanını tökün.
- Üzərinə xırdalanmış qozu səpib soyuması üçün soyuducuya qoyun.
- Tortu 1 gecə saxladıqdan sonra servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Balqabaqlı peçenyeli tortun hazırlanması xüsusi diqqət və zaman tələb edir.
Balqabaqlı peçenyeli tort
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder