
Ərzaqlar
- 200 qram kərəyağı, kvadrat doğranmış
- 250 qram tünd şokolad, parçalanmış
- 4 yumurta, sarısı və ağı ayrılmış
- 1 su stəkanı pudra şəkəri
Hazırlanması
- əvvəlcə sobanı 160 dərəcədə isidirik.
- Kərəyağı və şokoladları əridirik.
- Onlar əriyərkən böyük bir qarışdırma qabında 4 yumurta sarısını, 1/2 su stəkanı pudra şəkəri ilə krem halına gələnə qədər çırpırıq.
- Ayrı bir qabda yumurta ağlarını köpürdürük.
- Üzərinə, kalan 1/2 su stəkanı pudra şəkərini də əlavə edib yavaşca qarışdırırıq və kənara qoyuruq.
- əriyən şokoladdan əvvəl 1 qaşıq götürüb yumurta sarılarına əlavə edib qarışdırırıq.
- Sonra yenə bütün şokoladı yumurta sarısına əlavə edib qarışdırırıq.
- Yumurta ağlarının əvvəlcə yarısını qarışımımıza əlavə edib çöldən iş tərəfə doğru qarışdırırıq və qalan yumurta ağlarını da əlavə edib qarışdırırıq.
- Keks qəlibinə töküb sobaya qoyuruq.
- Təqribən 50-55 dəqiqə bişiririk.
- Üzərində qabıq əmələ gələcək.
- Sobadan götürdükdən sonra içi sizə bişməmiş kimi gələ bilər, aldanmayın.
Nuş olsun!
Unsuz şokoladlı keks çətin hazırlanan keks növlərindəndir.
Unsuz şokoladlı keks
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder