1 Temmuz 2015 Çarşamba

Bozartma

Ərzaqlar


  • 500-700 q yağlı qoyun əti,

  • 4 əd soğan,

  • 5 əd pomidor,

  • 3 x.q şüyüd və keşniş,

  • qara istiot (dən yaxud döyülmüş)

  • duz


Hazırlanması


  1. Kiçik tikələrlə doğranmış qoyun ətinin üzərinə soyuq su tökülür və qoyulur qaynamağa, üzünə çıxan kəfi yığılır.

  2. Təxminən 1.5 saat qaynamalıdır.

  3. Sonra qoyun əti odun üzərindən götürülür, öz yağında (bulyondan yığılmış) yarımhalqa şəkilində doğranmış soğanla bir yerdə qovurulur

  4.  Xırda doğranmış pomidorlar və yaşıl bolqar bibəri əlavə edib, onların şirəsi çıxana qədər qovururuq. Sonra üzərinə süzülmüş bulyonuda tökürük, duz istiot vurub qoyuruq birazda qaynasın.

  5. Süfrəyə verilərkən üzərinə xırda doğranmış göyərti səpilir.



Hakkında:  Bişirilməsi asan olmasada çox ləzzətli yeməklərdən sayılır.Nuş olsun!


 



Bozartma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder