
Ərzaqlar
- 500-700 q yağlı qoyun əti,
- 4 əd soğan,
- 5 əd pomidor,
- 3 x.q şüyüd və keşniş,
- qara istiot (dən yaxud döyülmüş)
- duz
Hazırlanması
- Kiçik tikələrlə doğranmış qoyun ətinin üzərinə soyuq su tökülür və qoyulur qaynamağa, üzünə çıxan kəfi yığılır.
- Təxminən 1.5 saat qaynamalıdır.
- Sonra qoyun əti odun üzərindən götürülür, öz yağında (bulyondan yığılmış) yarımhalqa şəkilində doğranmış soğanla bir yerdə qovurulur
- Xırda doğranmış pomidorlar və yaşıl bolqar bibəri əlavə edib, onların şirəsi çıxana qədər qovururuq. Sonra üzərinə süzülmüş bulyonuda tökürük, duz istiot vurub qoyuruq birazda qaynasın.
- Süfrəyə verilərkən üzərinə xırda doğranmış göyərti səpilir.
Hakkında: Bişirilməsi asan olmasada çox ləzzətli yeməklərdən sayılır.Nuş olsun!
Bozartma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder