
Ərzaqlar
- 1 su stəkanı un
- 3 şorba qaşığı kərə yağı
- 1 qəhvə fincanı süd
- 3 yemək qaşığı pudra şəkəri
- 2 yumurta sarısı
- 3 ədəd limon
- 1 ədəd portağal
- 1,5 qəhvə fincanı su
- 1 paket tart jele
- 2 çay stəkanı toz şəkər
Hazırlanması
- Unu geniş yoğurma qabına tökün. 2. İçinə kərə yağı, yumurta sarısı, 1 çay qaşığı limon qabığı, süd əlavə edib yoğurun. Üstünü örtün və 1 saat köpməsini gözləyin.
- Limon və portağalı sıxın. Portağal və limon suyuna, şəkər, jele və su əlavə edib yavaş yavaş qarışdıraraq az atəşdə bişirin. 4. Rəngi tündləşincə ocaqdan alın soyumağa buraxın.
- Tart qəliblərinizi yağlayıb un səpin.
- Xəmiri qəlibə bərabər miqdarda əlavə edib əlinizlə xəmirin qəlibə yayılmasını təmin edin.
- 180 dərəcədə isidilmiş sobada 20 dəqiqə bişirin.
- Sobadan çıxdıqdan sonra üzərinə hazırladığınız jeleni tökün limon və ya portağal dilimlərini düzüb əlavə 10 dəqiqə limon dilimlərinin qızarması üçün sobaya qoyun. Nuş olsun!
Hakkında: Bu resepti dəqiqliklə yerinə yetirsəniz, tartınız yupyumuşaq və ləziz olacaq.
Limonlu Tart
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder