
Ərzaqlar
- 250 qr. kərə yağı
- 2 ədəd yumurta
- 1 qəhvə fincanı süd
- 1 su stəkanı şəkər
- 2 su stəkanı un
- 1 paket vanil
- ½ çay qaşığı qabartma tozu
- Kremi üçün:
- 2 su stəkanı süd
- 2 yemək qaşığı un
- 1 ədəd yumurta
- 3 yemək qaşığı toz şəkər
- 1 paket vanil
- 1 desert qaşığı kərə yağı
- Üzəri üçün:
- 400 qr. çiyələk
Hazırlanması
- Kərəyağını əridərək şəkər, vanil və süd əlavə edərək mikser ilə qarışdırın.
- Yumurtaları əlavə edin. Un və qabartma tozunu ələkdən keçirib az az əlavə edin.
- 28 sm. hündürlüyündə olan tart qəlibini yağlayıp xəmiri içinə tökün.
- Daha əvvəldən ısıtmış olduğunuz 180 ° C sobada bişirin.
- Tart bazası soyuyarkən kremi hazır hala gətirin. Süd, un, şəkər, yumurta və vanili bir qazanda qarışdırıb orta atəşdə pudinq konsistensiyasına gələnə qədər bişirin.
- Ocaqdan götürmədən 2 dəqiqə əvvəl kərəyağını əlavə edib qarışdırın.
- Soyuyan tart bazasını qəlibdən çıxarın və ortadakı boşluğa krem doldurun.
- Çiyələkləri saplarından ayırıb dilimləyin və bəzəyərək süfrəyə təqdim edin.
Hakkında: Bu resepti dəqiqliklə yerinə yetirsəniz, tartınız yupyumuşaq və ləziz olacaq.Nuş olsun!
Çiyələkli Tart
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder