
Ərzaqlar
- Xəmir Üçün:
- 125 qr un
- 75 qr kərə yağı
- Duz
- ½ çay qaşığı muskat rəndəsi
İç Üçün:
- 250 qr ispanaq
- 3 ədəd yumurta sarısı
- 125 qr rəndələnmiş kaşar pendiri
- 150 qr süzmə qatıq
- Duz
- İstiot
• 2 yemək qaşığı kərə yağı
Hazırlanması
- Un, kərə yağı, duzu və rəndələnmiş muskatı dərin qaba qoyun.
- Una yetəcəq qədər su əlavə edibə yaxşıca qarışdırın.
- Yumşaq bir xəmir əldə etdiyinizdə yağlanmış qəliblərə açaraq yerləşdirin.
- qəliblərə yerləşdirdiyiniz xəmirləri 30 dəqiqə soyuducunda gözlədin.
- ispanaqları yuyub, doğrayın.
- Kərəyağını bir tavada əridin və doğradığınız ispanaqları suyunu çəkənə qədər bu yağda qovurun.
- Qovurduqdan sonra lasar pendirini, duzu, qara bibəri, qatığı və yumurta sarılarını əlavə edib qarışdırın.
- Xəmiri soyuducudan çıxardıqdan sonra kalıplardaki xəmirlərin üzərinə yağlı kağız qoyub bolca quru paxlalı səpin.
- Əvvəlcədən 200 C ‘ye isidilmiş sobada 10 dəqiqə bişirin.
- Bişən xəmiri sobadan çıxarıb bakliyatlar və yağlı kağızı üzərindən götürün.
- Hazırladığınız ıspanaqlı içliyi xəmirlərin içinə paylaştırın.
- Paylaşdırdıqtan sonra təkrar 200 C ‘yə nizamlanmış sobada 20 dəqiqə bişirin.
Hakkında: Bu resepti dəqiqliklə yerinə yetirsəniz, tartınız yupyumuşaq və ləziz olacaq.Nuş olsun!
Mini Ispanaqlı Tartlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder