
Ərzaqlar
- 4 ədəd kök
- 2, 5-3 paket peçenye
- 6 yemək qaşığı şəkər tozu
- 3 yemək qaşığı fıstıq
- 1 paket vanil
- Üzəri üçün;
- Xırdalanmış kakaolu peçenye
- krem şanti
- Süd
Hazırlanması
- Əvvəlcə kökləri soyub yuduqdan sonra rəndələyib qazana şəkər tozuyla birlikdə atırıq.
- Köklər yumuşalana qədər ara ara qarışdıraraq bişirək və soyumağa qoyaq.
- İçərisinə digər ərzaqları da qatıb yoğuraq.
- Əgər yumru formaya salanda çətinlik çəksəniz daha çox peçenye əlavə edə bilərsiniz.
- Soyuducuda biraz saxladıqdan sonra qoz böyüklüyündə toplar şəklində götürüb peçenye qırıntısında buladıqdan sonra servis boşqabına düzək.
- Krem şantini də üzərindəki reseptə görə hazırlayıb şirniyyatımızın üzərinə sıxma torbasıyla sıxaq.
Nuş olsun!
Bəzəkli köklü şirniyyatım asan hazırlanan şirniyyatdır.
Bəzəkli köklü şirniyyatım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder