
Ərzaqlar
- 2 paket peçenye
- 3 yemək qaşığı doşab
- 3 yemək qaşığı kərəyağı
- Muhallebisi üçün:
- 5 su stəkanı süd
- 1 su stəkanı şəkər
- 1 su stəkanı üyüdülmüş buğda
- 1 su stəkanı fıstıq
- Üstü üçün:
- 2 paket südlü şokolad
- 1 paket tünd şokolad
Hazırlanması
- Əvvəlcə kərə yağını əridək.
- Peçenyeləri toz halına salacaq qədər üyüdək bir qaba qoyaraq yağı və doşabı töküb əlimizlə qarışdıraq.
- Qəlibə töküb yayıb əlimizlə sıxaq. Soyuducuya qoyub biraz saxlayaq.
- Qazana bişirəcəyimiz muhallebi ərzaqlarını qoyuq qarışdıraraq göz göz olanadək qarışdırırıq.
- Soyududakı peçenyelərimizin üzərinə töküb otaq temperaturunda gözlədib təkrar soyuducuya qoyub bir vəya iki saat gözlədirik.
- Şokoladlarımızı əridib üzərinə yayırıq.
- Muhallebimiz soyuduğu üçün şokoladımız tez donacaq.
- Üzərini istədiyimiz şəkildə bəzəyə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Bişməyən şokoladlı tort asan hazırlanan şirniyyatdır.
Bişməyən şokoladlı tort
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder