
Ərzaqlar
- Pandispaniya üçün:
- 5 yumurta
- 1 su stəkanı şəkər
- 1, 5 qəhvə fincanı nişasta (küçük fincan)
- 2 kahve fincanı un (kiçik fincan)
- 1 qabartma tozu
- 1 vanil
- 3 yemək qaşığı duru yağ
- 2 yemək qaşığı su
- Keksi islatmaq üçün:
- 1 su stəkan süd
- Arası üçün:
- 1 paket sadə krem şanti
- banan, kivi, damla şokolad
- Üzərini bəzəmək üçün:
- Banan, kivi,mandalin
- tortun yanlarına səmək üçün:
- tort bəzəyi şokolad
Hazırlanması
- İlk öncə yumurta və şəkəri ağ olana qədər çırpın.
- Sonra digər ərzaqları sıra ilə əlavə edib çırpın.
- Yağlı kağız sərilmiş soba qabına tökün və 180 dərəcədə isidilmiş 15 dəqiqə qapağını açmadan üzəri çəhrayı olana qədər bişirin.
- Soyuduqdan sonra eninə ikiyə kəsin və 1 su stəkanı ssüd ilə keksi isladın.
- İçinə krem şantini reseptinə görə çırpın bir qismini ayırın(onu üzərinə istifadə edəcəyik).
- Meyvələrdən bir qismini küp küp doğrayın və damla şokoladı da əlavə edin bir qaşıq ilə qarışdırın.
- Meyvəli krem şantinin hamısını tortun içinə sürtün.
- Digər keksi örtün və ayırdığımız krem şantini bütün torta sürtək.
- Kənarlarına da şokolad bəzəyini səpin.
- Üzərlərinə meyvələri kəsip bəzəyin.
- Ən az yarım gün soyuducuda gözlədərək servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Meyvəli yaş tort asan hazırlanan şirniyyatdır.
Meyvəli yaş tort
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder