
Ərzaqlar
- 250 ml su (1 su stəkanı + stəkanın dibindən 2 barmaq su)
- 150 gram un (1, 5 su stəkan)
- 3 ədəd yumurta ( lazım olsa 1 ədəd daha)
- 4 yemək qaşığı dolusu irmik
- 60 qram marqarin
- Çox az duz
- Çok az şəkər tozu
- Şərbəti üçün ərzaqlar;
- 3 su stəkan dolusu şəkər tozu
- 2 su stəkan su
- 1/4 limon
- Üzərinə;
- Yaşıl fıstıq vəya qozu
Hazırlanması
- Əvvəlcə şərbətin ərzaqlarını qaynadıb soyudun.
- Daha sonra suyu, marqarini ocağa qoyub içinə duzu və şəkəri atın qaynadın.
- Qaynayında ununu əlavə edib 3- 4 dəqiqəqovurub kənara qoyun.
- Mikserlə çırparaq soyudun və soyumağa başlayanda yumurtaları tək tək qırın.
- Əyər çox sərt və kəsik kəsik olsa 1 yumurta daha əlavə edin.
- Soyuyanda irmiyi əlavə edib soyuq duru yağa həlqə şəklində qoyun və altını yandırın.
- Yağ isindikçə qabaracaq vəqızaracaq.
- Hər iki tərəfini qızardın, şərbətə salın.
- Çıxarıb servis edin.
- Yaşıl fıstıq yada qozu iləbəzəyin.
Nuş olsun!
Həlqəasan hazırlanan şirniyyatdır.
Həlqə şirniyyatı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder