
Ərzaqlar
- 2 su stəkanı un
- ½ su stəkanı qəhvəyi şəkər tozu
- ½ paket qabartma tozu
- 1 çay qaşığı çay sodası
- ½ paket vanil
- 1 çay qaşığı toz zəncəfil
- 1 çay qaşığı darçın
- 65 qr kərə yağı
- 1 ədəd yumurta
- ¼ su stəkanı doşab
Hazırlanması
- Bir qaba un, qəhvəyi şəkər, qabartma tozu, çay sodası, vanil, duz, toz zəncəfil, darçın və kərə yağı əlavə edin.
- Doşab və yumurtanı əlavə edib yoğurun.
- Qabı streçlə bağlayıb soyuducuda saxlayın.
- Dincələn xəmiri 2 yağlı kağız arasında oxlov ilə açıb, formalı qəliblərlə kəsin və sobaya yerləşdirin.
- 180 dərəcədə 10 dəqiqə bişirib soyudun.
Zəncəfilli peçenye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder