
Ərzaqlar
- 125 qr marqarin vəya kərəyağ
- 125 qr şəkər ( bir su stəkanından 2 barmaq əskik şəkər)
- 200 qr un ( 2 su stəkanı )
- 3 yumurta
- 6 iri alma (almalar kiçik olarsa 8 ədəd)
- 1 paket qabartma tozu və vanil
- 3 yemək qaşığı süd
- 1 yemək qaşığı toz şəkər və darçın (qarıştırıb almaların üzərinə səpiləcək)
- Üzərinə ələmək üçün
- Yarım çay stəkanı pudra şəkəri
Hazırlanması
- Əvvəlcə almaları yuyub, soyub dördə bölürük.
- İçlərini təmizləyirik
- . Sonra dilimlərin üzərini ucu sivri bir bıçaqla incə incə cızırıq.
- əvvəlcə yumurta və şəkəri çırpırıq
- . Yağ, un, qabartma tozu, vanil və südü əlavə edib keksi hazırlayırıq.
- Yağlı kağız yaydığımız dairəvi qaba tökürük.
- Keksi ortasından kənarlara doğru çəkirik.
- almaları birbirinə dəyəcək şəkildə keksin üzərinə sıralı şəkildə düzürük.
- almaların üzərinə də toz şəkər və darçın qarışımını səpirik.
- 180 dərəcədə içi çiy qalmayacaq şəkildə keksi bişiririk.
- Sobadan çıxardığımız keksin üzərinə soyuyanda pudra şəkəri səpirik.
Nuş olsun!
Darçınlı almalı keks darçın sevənlərin əsl ağız dadına uyğun şirniyyatdır.
Darçınlı almalı keks
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder