29 Nisan 2016 Cuma

Kasote

Ərzaqlar


  • 4 yumurta

     


  • 2 paket krem şanti

     


  • 1,5 su stəkanı süd

     


  • 1 su stəkanı şəkər

     


  • 1 limon qabığı rəndəsi

     


  • 3 yemək qaşığı kakao

     


  • 1 paket 60 qr südlü fındıqlı şokolad

     


  • 4-5 ədəd peçenye

     


  • 1 çimdik duz

     


  • Silikon qəlib


Hazırlanması


  1. 3 ayrı qarışdırma qabı götürək.

  2. Süd və krem şantiyi iyicə qarışdıraq.

  3. Və  yumurtanın ağı və sarısını bir birinə qarışdırmadan ayıraq .

  4. ağına bir çimdik duz səpin və qar bəyazı köpük olana qədər mikser ilə çırpaq.

  5. Şəkər ilə yumurtanın sarısını keks formasına gələnəcən qədər çırpaq və bu 3 qarışımı birləştirib mikser ilə təkrar qarışdıraq və ikiyə bölək.

  6. Qarışımın birinə incə rəndələnmiş limon qabığını əlavə edək və digərinə 3 qaşıq kakao və südlü fındıqlı şokoladı rəndələyib qarışdıraq.

  7. Peçenyeləri xırdalayıb silikon qabın alt hissəsinə səpək və ağ olan qarışımı üstünə yerləştirib soyuducuya 1 saat qədər gözlədək və çıxarıb kakaolu olan qarışımı üstünə yerləştirib təkrar soyuducuya qoyaq və 1 gecə saxlayaq.

  8. İki qarışım birbirinə qarışmasın diyə 1 saat arayla yerləştirsək daha yaxşı nəticə alınar.



Nuş  olsun!


Kasote şirniyyatlar arasında ən çox sevilənlərdəndir



Kasote

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder