
Ərzaqlar
- 1 su stəkanı şəkər
- 0,3 su stəkanı duru yağ
- 0,3 su stəkanı kakao
- 1 çay q. vanil
- 1,25 su stəkanı un
- 1 çay q. qabartma tozu
- Bir çimdik duz
- 1 su stəkanı su və ya dımlənmiş kofe
Hazırlanması
- Sobanı 180 dərəcə qızdırın.
- Bir qab götürün və un, şəkər, kakao tozu, duz, vanil, duru yağ və suyu qatıb qarışdırın.
- Soba qabını yağlayın və 30 dəqiqə sobada bişirin.
- Hazır olduqda kənara qoyun və soyumasını gözləyin.
- Qlazur hazırlamaq üçün 1/2 stəkan şəkəri 4 xörək q. duru yağ, 2 xörək q. süd, 2 xörək q. kakao-tozu, 2 çay q. vanillə qarışdırın.
- Odda qaynayana qədər qarışdırın.
- Qaynadıqdan 2 dəqiqə sonra oddan götürün.
- Qarışdıra-qarışdıra soyumağını gözləyin.
- Sonra tortun üzərinə tökün və 1 saat soyuducuda saxlayın.
Nuş olsun!
Yumurtasız şokoladlı tort fərqli dada malik şirniyyatdır.
Yumurtasız şokoladlı tort
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder