24 Ekim 2016 Pazartesi

Yumurtasız şokoladlı tort

Ərzaqlar


  • 1 su stəkanı şəkər

     


  • 0,3 su stəkanı duru yağ

     


  • 0,3 su stəkanı kakao

     


  • 1 çay q. vanil

     


  • 1,25 su stəkanı un

     


  • 1 çay q. qabartma tozu

     


  • Bir çimdik duz

     


  • 1 su stəkanı su və ya dımlənmiş kofe


Hazırlanması


  1. Sobanı 180 dərəcə qızdırın.

  2. Bir qab götürün və un, şəkər, kakao tozu, duz, vanil, duru yağ və suyu qatıb qarışdırın.

  3. Soba qabını yağlayın və 30 dəqiqə sobada bişirin.

  4. Hazır olduqda kənara qoyun və soyumasını gözləyin.

  5. Qlazur hazırlamaq üçün 1/2 stəkan şəkəri 4 xörək q. duru yağ, 2 xörək q. süd, 2 xörək q. kakao-tozu, 2 çay q. vanillə qarışdırın.

  6. Odda qaynayana qədər qarışdırın.

  7. Qaynadıqdan 2 dəqiqə sonra oddan götürün.

  8. Qarışdıra-qarışdıra soyumağını gözləyin.

  9. Sonra tortun üzərinə tökün və 1 saat soyuducuda saxlayın.



Nuş olsun!


Yumurtasız şokoladlı tort fərqli dada malik şirniyyatdır.



Yumurtasız şokoladlı tort

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder