
Ərzaqlar
- 1 kq albalı
- 300 qram kərə yağı
- 250 qram şəkər
- 1 paket vanil
- 4 yumurta
- 1 ədəd limon
- 200 qram un
- 1 paket qabartma tozu
- 275 qram yulaf
- 50 qram rom
- 50 qram kakos ovuntusu
Hazırlanması
- Sobanı 200 dərəcə qızdırın.
- Albalıları yuyun, tumlarını təmizləyin.
- 200 qram şəkər və kərə yağı ilə qarıdırın.
- Bir yumurtanı vanil, portağal qabığı ilə çalın.
- 250 qram yulaf yarmasını un, rom və qabartma tozu ilə qarışdırın və yumurtaya əlavə edin.
- Alınmış xəmiri yağlanmış soba qabına yayın.
- Üzərinə albalı qarışığını tökün.
- Qalan yulaf yarmasını şəkərlə qarışdırın və albalıların üstünə səpin.
- 40 dəqiqə sobada bişirin.
- Hazır olduqda üzərinə kokos ovuntularını səpin.
Nuş olsun!
Bişmiş südlü piroq şox yüngül şirniyyatdır.
Yulaflı albalılı piroq
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder