23 Ekim 2016 Pazar

Yulaflı albalılı piroq

Ərzaqlar


  • 1 kq albalı

     


  • 300 qram kərə yağı

     


  • 250 qram şəkər

     


  •  1 paket vanil

     


  • 4 yumurta

     


  • 1 ədəd limon

     


  • 200 qram un

     


  • 1 paket qabartma tozu

     


  • 275 qram yulaf

     


  • 50 qram rom

     


  • 50 qram kakos ovuntusu

Hazırlanması



  1. Sobanı 200 dərəcə qızdırın.

  2. Albalıları yuyun, tumlarını təmizləyin.

  3. 200 qram şəkər və kərə yağı ilə qarıdırın.

     


  4. Bir yumurtanı vanil, portağal qabığı ilə çalın.

  5. 250 qram yulaf yarmasını un, rom  və qabartma tozu ilə qarışdırın və yumurtaya əlavə edin.

  6. Alınmış xəmiri yağlanmış soba qabına yayın.

  7. Üzərinə albalı qarışığını tökün.

  8. Qalan yulaf yarmasını şəkərlə qarışdırın və albalıların üstünə səpin.

  9. 40 dəqiqə sobada bişirin.

  10. Hazır olduqda üzərinə kokos ovuntularını səpin.



Nuş olsun!


Bişmiş südlü piroq şox yüngül şirniyyatdır.


 


 



Yulaflı albalılı piroq

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder