
Ərzaqlar
- 200 qram un
- 2 yumurta sarısı
- 100 qram şəkər
- 35 qram limon şirəsi
- 50 qram ərik qurusu
- 10 qram jelatin
- 420 qram yoqurt
- 50 qram ərik mürəbbəsi
Hazırlanması
- Bir qab götürüb unu, yumurta sarısını, kərə yağı, şəkər və limon şirəsini qarışdırın.
- Elastik xəmir alınmalıdır.
- Ərik qurusunu xırda doğrayın və xəmirə qatın.
- Xəmiri soba qabına elə tökün ki, dörd tərəfi 3 sm ölçüdə qabın kənarlarına çıxsın.
- Əvvəlcədən 200 dərəcə qızdırlmış sobada 20 dəqiqə bişirin.
- Hazır olduqda soyumaq üçün kənara qoyun.
- Jelatini 100 qram suya əlavə edin və şişməyini gösləyin.
- Sonra odda əriyənəcən isidin.
- Qaynatmamaq şərti ilə.
- Soyumasını gözləyin.
- Yoqurtu bişmiş jelatin və mürəbbə ilə qarışdırın və xəmirin üstünə tökün.
- 1 neçə saat soyuducuda saxlayın.
- Tortunuz servisə hazırdır.
Nuş olsun!
Yoqurtlu tort yoqurt sevənlər üçün fürsətdir.
Yoqurtlu tort
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder