
Ərzaqlar
- 1 banka bişmiş süd
- 100 qram şəkər
- 8 xörək q. un
- 100 qram kərə yağı
- 500 qram 20%-li xama
- 1 xörək q. kakao
- 1 çay q. qabartma tozu
- 2 yumurta
Hazırlanması
- Kərə yağını yumurta ilə çalın.
- Bismiş süd əlavə edib qarışdırın.
- Qaqartma tozunu una qatıb üzərinə əlavə edin.
- Xəmiri iki hissəyə bölün.
- Bir hissəyə kakao qatıb qarışdırın.
- Soba qabını yağlayın.
- Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəli sobada xəmirləri 20 dəqiqə bişirin.
- Hazır korjları yarıdan 2 yerə bölün.
- Kənarlarını kəsin.
- Alt korjdan başqa o birilərini çəngəllə deşin.
- Kremi hazırlamaq üçün xamanı şəkərlə çalın və korjları kremləyib üst-üstə düzün.
- Kəsdiiniz korların kənarlarını ovub tortun üstünə kənarlarına səpin.
- 12 saat soyuducuda saxlayın.
Nuş olsun!
“Xama” tortu asan hazırlanan şirniyyatdır.
“Xama” tortu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder