
Ərzaqlar
- 80 qram kərə yağı
- 300 qram ovulan peçenye
- 3 yumurta sarısı
- 400 qram bişmiş süd
- Yarım dənə limon
Hazırlanması
- Peçenyeni orta ölçülü hissələrə bölün.
- Kərə yağını xırda hissələrə bölün və üzərinə əlavə edib qarışdırın.
- Soba qabına yağlı kağız qoyun.
- Alınmış kütləni qaba elə yerləşdirin ki, kənarları da tam tutulsun.
- Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəli sobada 15 dəqiqə bişirin. Içi hazırlayın.
- Yumurta sarısını çalın və bişmiş südü üzərinə əlavə edin.
- Limonu sıxıb şirəsini çıxardın və südlə yumurta qarışığına əlavə edin.
- Xəmiri sobadan götürün və hazırladığınız içi üzərinə tökün.
- Yenidən 10 dədiqə sobada bişirin.
- Hazır olduqda, meyvə, giləmeyvə və ya çalınmış qaymaq ilə bəzəyə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Bişmiş südlü piroq çox yüngül şirniyyatdır.
Bişmiş südlü piroq
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder