
Ərzaqlar
- 200 qram un
- 100 qram kərə yağı
- Bir çimdik duz
- 1 ədəd limon
- 3 ədəd alma
- 200 qram bal
- 3 yumurta
- 1 çimdik darçın
- 1xörək q. araxis
Hazırlanması
- Un, kərə yağı və duzu qarışdırın və ovulan xəmir hazırlayın.
- Üstünü ötrün və 1 saat sotyuducuda saxlayın.
- Lomonun qabığını təmizləyin, sürtgəcdən keçirin və şirəsini çıxardıb qarışdırın.
- Üzərinə 3 yumurta, darçın, 1 xörək q. un əlavə edin və qarışdırın.
- Balı da bu qarışığa qatıb qarışdırın.
- Sonra arada bir qarışdırmaq şərti ilə 20 dəqiqə kənara qoyun.
- Soba qabını yağlayın.
- Xəmiri 2-4mm qalınlığında yayıb qaba elə yerləşdirin ki, divarları da tutulsun.
- Bir neçə yerdən çəngəl ilə deşin.
- Almaları yuyun, qabıqlarını və tumunu təmizləyin və dilim formasında doğrayın.
- Xəmirin üstünə sıx formada düzün.
- Əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcəli obada 15 dəqiqə bişirin.
- Sobadan çıxartmamaq şərti ilə ballı qarışığı almaların üstünə tökün.
- Sobanın istiliyin 160 dərəcəyə endirib 30 dəqiqə də bişirin.
- 10 dəqiqə bişməyinə qalmış araxisləri üstünə səpin.
Nuş olsun!
Balli almalı piroq çətin hazırlanan şirniyyatdır.
Balli almalı piroq
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder