
Ərzaqlar
- 2 kök
- 300 qram badam
- 200 qram şəkər
- 4 yumurta
- 50 qram un
- 3 xörək q. sürtgəcdən keçirilmiş limon qabığı
- 1 çimdik darçın
- 1xörək q. liker
- 1 çay q. qabartma tozu
Hazırlanması
- Kökləri qabıqdan təmizləyin və sürtgəcin iri gözündən keçirin.
- Badam ləpəsini xırda doğrayın və kökə qatın.
- Yumurtanın ağını sarıdan ayırın.
- Sarını 100 qram şəkər ilə çalın, qabartma ilə qarışdırılmış unu, darçını, limon qabığını və likeru əlavə edin.
- Alınmış kütləni kök və badama qatın.
- Ayrı qabda yumurta ağını 100 qram şəkərlə mikserlə çalın.
- Və badamlı köklü qarışığa əlavə edin.
- Soba qabını yağlayın və xəmirə qaba tökün.
- Əvvəlcədən isdilmiş.
- 180 dərəcəli sobada 1 saat bişirin.
- Bu piroq yağsız və çox a az miqdarda un ilə hazırlanır.
- Ona görə də dietik demək olar.
Nuş olsun!
Badamlı kök piroq asan hazırlanan şirniyyatdır.
Badamlı kök piroq
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder