
Ərzaqlar
- 7 ədəd alma
- 1 su stəkanı un
- 1 su stəkanı mannı yarması
- 1 su stəkanı şəkər
- 100 qram kərə yağı
- 1 ədəd limon
- Darçın zövqə görə
- Sürtgəcdən keçirilmiş portağal qabığı
- 50 qram şəkər tozu
Hazırlanması
- Iç hazırlamaq üçün almalaır yuyun.
- Sürtdəcdən keçirin.
- Üzərinə limon şirəsi, darçın və sürtgəcdən keçirilmiş portağal qabığı əlavə edin.
- Soba qabına yağlı kağız qoyun.
- Un, mannı yarması, şəkər və qabartma tozunu qarışdırın.
- 1/3 hissəsini soba qabına tökün və üstünə almaların 1/3 hissəsini qatın.
- Bu prosesi 2 dəfə də təkrarlayın. Sonuncu qat alma olmalıdır.
- Üzərinə kərə yağını sürtgəcdək keçirib yayın.
- Əvvəlcədən 180-200 dərəcə isidilmiş sobada 30-40 dəqiqə biçirin.
- Üzü qəhvəyi rəng olmalıdır.
- Hazır olduqda soyuduqdan sonra üzərinə şəkər tozu səpin.
Nuş olsun
Almalı Varşava piroqu şirniyyatı həm meyvə, həm də şirniyyat sevənlərin seçimidir.
Almalı Varşava piroqu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder