
Ərzaqlar
- 5 stəkan süd
- 1 su stəkanından bir barmaq əksik un
- 1 yemək qaşığı nişasta
- 1 su stəkan şəkər
- 2 yemək qaşığı kərəyağı
- 1 paket vanil
- İçi üçün;
- banan
- Damla şokolad
- qoz
- çölü üçün;
- 1 paket rondodan keçirilmiş peçenye
- Bəzəmək üçün;
- Şokolad sousu
- Toz fıstıq
Hazırlanması
- Peçenyeləri rondodan keçirək və tavaya yayaq.
- Muhallebisi üçün bütün ərzaqları qazana qoyaq və kərəyağ istisna olmaqla çırpıb qaynadaq.
- Ən sonda altı söndürülür kərəyağ atılır mikser ilə çırpılır 5 dəqiqə tavaya peçenyelərin üzərinə tökülür.
- Biraz soyuduqdan sonra soyuducuya qoyun 1 saat saxlayıb çıxarın.
- Uzunlamasına kəsin.
- Uc hissələrə qoz ya da banan damla şokolad qoyub rulon halında bükün.
Nuş Olsun!
Bananlı sultan dolması çox dadlı şirniyyatdır
Bananlı sultan dolması
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder