27 Aralık 2016 Salı

Ananas üzlü-keks altlıqlı sandey

Ərzaqlar


  • ¼ fincan yağ

     


  • ¼ fincan qəhvəyi şəkər

     


  • 1 yemək qaşığı bal

     


  • 1/8 çay qaşığı darçın

     


  • 1 fincan doğranmış ananas dilimləri və ya ananas konservası (meyvə suyu paketi),suyu süzülmüş

     


  • 1 pinta dulce de leche(dondurma)  və ya vanilli dondurma

     


  • ¼  dondurulmuş, əridilmiş və ya iri iri əzilmiş və əgər azru olunarsa qızardılmış keks

     


  • Krem şanti

     


  • 4 ədəd gövdəli albalı liköri


Hazırlanması


  1. Kiçik tavada orta atəşdə yağ əridilir. Qəhvəyi şəkər, bal və darçın əlavə olunub qarışdırılır. qaynamağa başlayanda atəşi azaldın. 2 dəqiqə ağzı açıq şəkildə qaynadın. Ananası əlavə edin və 1-2 dəqiqə ərzində yaxşica qizanacan qarışdırın. Ocaqdan götürün.

  2. Dondurmanı 4 ədəd desert qabina tökün. Üzəri əzilmiş keks,qaynar ananas qarışımı, krem şanti və albalı ilə bəzəyib dərhal servis edilir.

  3. Qeyd: pound keks hazirlamaq üçün sobanı əvvəlcədən 350 dərəcədə qızdırın. əzilmiş keksləri qaba düzün, 10-15 dəqiqə və ya azca qızaranacan bişirin.



Nuş Olsun!


Ananas üzlü-keks altlıqlı sandey meyvəli dadlı şirniyyatdır.



Ananas üzlü-keks altlıqlı sandey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder