
Ərzaqlar
- ¼ fincan yağ
- ¼ fincan qəhvəyi şəkər
- 1 yemək qaşığı bal
- 1/8 çay qaşığı darçın
- 1 fincan doğranmış ananas dilimləri və ya ananas konservası (meyvə suyu paketi),suyu süzülmüş
- 1 pinta dulce de leche(dondurma) və ya vanilli dondurma
- ¼ dondurulmuş, əridilmiş və ya iri iri əzilmiş və əgər azru olunarsa qızardılmış keks
- Krem şanti
- 4 ədəd gövdəli albalı liköri
Hazırlanması
- Kiçik tavada orta atəşdə yağ əridilir. Qəhvəyi şəkər, bal və darçın əlavə olunub qarışdırılır. qaynamağa başlayanda atəşi azaldın. 2 dəqiqə ağzı açıq şəkildə qaynadın. Ananası əlavə edin və 1-2 dəqiqə ərzində yaxşica qizanacan qarışdırın. Ocaqdan götürün.
- Dondurmanı 4 ədəd desert qabina tökün. Üzəri əzilmiş keks,qaynar ananas qarışımı, krem şanti və albalı ilə bəzəyib dərhal servis edilir.
- Qeyd: pound keks hazirlamaq üçün sobanı əvvəlcədən 350 dərəcədə qızdırın. əzilmiş keksləri qaba düzün, 10-15 dəqiqə və ya azca qızaranacan bişirin.
Nuş Olsun!
Ananas üzlü-keks altlıqlı sandey meyvəli dadlı şirniyyatdır.
Ananas üzlü-keks altlıqlı sandey
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder