
Ərzaqlar
- 1 yemək qaşığı toz şəkər
- 6 ədəd gavalı
- 1 fincan ricotta (italyan pendiri)
- 1 çay qaşığı rəndələnmiş portağal qabığı
- 2 yemək qaşığı bal
- ¼ fincan qabıqlı püstə
Hazırlanışı
- Manqalı orta səviyyədə qızdırın. Gavalıları ortadan bölün. Manqalın dəmirinin üzərinə və gavalının kəsik hissəsinə şəkər tozu səpib qizarmağa qoyun və 1-2 dəqiqə şirələnənədək çevirərək bişirin.
- Eyni vaxtda orta ölçülü bir qaba ricotta və portağal qabığını əlavə edərək qarışdırın.
- Gavalıları boşqaba düzün,üzərinə ricotta qarışımını qaşıqla yayın və 1-2 damcı bal töküb üstündən püstələri səpin.
Nuş Olsun!
Manqalda ricottali və balli gavali günün hər saatında əvəzolunmaz daddır.
Manqalda ricottalı və ballı gavalı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder