
Ərzaqlar
- 1 dənə kokos
- 220 qram kəsmik
- 2 xörək q. bişmiş süd
- 2 xörək q. şəkər tozu
- 80 qram yoqurt
- 30 qram südlü şokolad
Hazırlanması
- Kokoslu A-lya desertini hazırlmaq üçün ağır və üstündə çat olmyan kakos lmaq lazımdır.
- İti alət ilə kokosun gözünü deşin və suyunu boşaldın.
- Balta ilə ortadan bir neçə dəfə vurun ki, kakos yarı bölünsün.
- İçini təmizləyin və blendrlə xırdalayın.
- Üzərinə kəsmik, şəkər pudrası və bişmiş südü əlavə edin.
- Qatı və yapışqanlı kütlə alnmalıdır.
- Şokoladı sürtgəcdən keçirin.
- Kakoslu kəsmikli qarışıqdan iri kürə formasında dairələr düzəldib ortasını quyu formasına salın.
- İçinə 1 çay q. yoqurt qoyun və yenidən kürə formasına salın.
- Sürtgəcdək keçirilmiş şokoladda fırladıb soyuducuya qoyun.
Nuş Olsun!
Kokoslu A-lya deserti çox dadlı və fərqli dada malik şirniyyatdır.
KOKOSLU A-LYA DESERTİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder