
Ərzaqlar
- 4 çay q. jelatin
- 3 portağal
- 250 qram 30-35%-li qaymaq
- 3 xörək q. bal
- 1 su stəkanı portağal şirəsi
- 300 qram kəsmik
Hazırlanması
- Bir qabda jelatini yarım su stəkanı su ilə isladın.
- Portağalın qabığını soyun və bir az suda 15 dəqiqə qaynadın.
- Kəsmiyin üzərinə 3 xörək q. bal və 1 su stəkanı portağal şirəsi əlavə edib mikserlə çalın.
- Qaymağı ayrı qabda mikserlə çalın.
- Soyumuş portağal qabığını kəsmiyə əlavə edin. Jelatini bir az qızdırın və qaymağ ilə birlikdə da kəsmikli qarışığa əlavə edin.
- Portağalları qabıqdan təmizləyin və dilim formasında doğrayın.
- Dördkünc formalı qaba qida kağızı qoyun üstünə portağal dilimlərini düzün.
- Alınmış qaymaqlı kəsmikli qarışığı portağalların üstünə əlavə edin. 12 saat soyuducuda saxlayın.
- Servis etdikdə deseti bağı aşağı əyib nikşəyə qoyun.
- Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş portağal qabığını səpin.
Nuş Olsun!
Kəsmikli deserti həm siz, həm də qonaqlarınız bəyənəcək.
KƏSMİKLİ DESERT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder