
Ərzaqlar
- 200 qr. maskarpone pendiri
- 30-33% 500 qr. yağlı qaymaq (slivki)
- 5 yemək qaşığı şəkər kirşanı
- yarım dənə portağalın suyu
- 100 qr çiyələk meyvəsi
- 500 qram qadın barmaqları peçenyesi
Hazırlanması
- Bir dərin qab götürüb yağlı qaymağı şəkər kirşanı ilə mikserlə çalın.
- Yağlı qaymaq mütləq bir-iki saat soyuducuda qaldıqdan sonra mikserlə çalınmalıdır. Kremimiz hazırdır.
- Çiyələkli sousu hazırlamaq üçün portağalın suyunu sıxın. Çiyələkləri portağal suyu ilə parçalayıcıdan( blendar) keçirin, əzmə halına salın və kremə qatın.
- Tiramusunu hazırlamaq üçün dondurma qablarını götürün.
- Püçünyüdən bir-iki dənə sındırıb qaba qoyun və üzərinə çiyələkli kremi əlavə edib bu prosesi təkraralayın.
- ən üst qat krem olmalıdır. Qabların üstünü strecləyib 1-2 saat soyuducuda saxlayın.
Nuş Olsun!
Çiyələkli tiramusu həm desert, həm də meyvə sevənlər üçün əla seçimdir.
ÇİYƏLƏKLİ TİRAMUSU RESEPTİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder