
Ərzaqlar
- Xəmir üçün
- 4 yumurta
- 120 qram un
- 120 qram şəkər
- 1 paket qabartma tozu
- Südlü sirop üçün
- 150 qram süd
- 150 qram bişmiş süd
- 150 qram 20%-li qaymaq
- Üzərinə
- 150 qram şəkər tozu
- 1 yumurtanın ağı
Hazırlanması
- Biskviti hazırlamaq üçün yumurtanın ağın sarısından ayırın.
- Ağını mikserlə şişənədək çalınvə üzərinə 20 qran şəkər əlavə edib çalmağa davam edin.
- Yumurtanın sarısını 100 qram şəkərllə aytı qabda çalın və yumurtanın ağına qatın.
- Ünla qabartma tozunu qarışdırın və şəkərli yumurtaya əlavə edin. .
- Sobanı əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırın.
- Dairə formasındakı 24 sm ölçülü soba qabını yağlayın və xəmiri əlavə edib 30 dəqiqə bişirin.
- Siropu hazırlamaq üçün südü, bişmiş südü və qaymağı qarışdırın.
- Biskvit bişdikdə isti-isti üzərinə gəzdirin.
- Yumurtanın ağını miksrlə sisənəcən çalın və şəkər əlavə edib çalmağa davam edin.
- Biskvitin üzərinə tökün.
Nuş Olsun!
Südlü piroq çox yüngül və dadlı piroqdur.
SÜDLÜ PİROQ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder