23 Ağustos 2017 Çarşamba

Incə buludlar tortu

Ərzaqlar


  • 150 qram un

  • 150 qram şəkər

  • 3 yumurta

  • 1 paket vanil

  • 1 paket qabartma tozu

  • 1 xörək q. kakao

  • 300 qram albalı

  • 150 qram kərə yağı

  • Krem

  • 1,5 paket vanilli pudinq

  • 100 qram şəkər

  • 600 süd

  • 100 qram tünd şokolad

  • 100 qram 30%-lo qaymaq

  • 150 qram kərə yağı


Hazırlanması


  1. Albalıları tumdan təmizləyin və sürtgəcdən keçirin.

  2. Yumşalmış kərə yağını şəkər və vanillə çalın və üzərinə 3 yumurta əlavə edin..

  3. Una qabartma tozu və vanil qatın.

  4. Xəmiri iki hissəyə bölün. Bir hissəsinə kakao qatın.

  5. 26 sm ölçülü dairə formasında olan qaba qida kağlzı qoyun.

  6. Əvvəlcə ağ xəmiri sonra isə üzərinə qəhvəyi xəmiri zolaq formasında üzərinə qoyun.

  7. Üzərinə albalıları balaca əllə basaraq yerləşdirin.

  8. Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəli sobada 40 dəqiqə bişirin.

  9. Pudinqi hazırlamaq üçün paketin üzərində yazılmış qaydada odda böşirin. Üzərinə şəkər və südü əlavə edin.

  10. Kənara qoyub soyumağını gözləyin.

  11. Soyuduqdan sonra pudinqi yağla çalın.

  12. Kremin bit hissəsini korjun üzərinə çəkin. Qalan hissəsini isə qida torbası ilə bulud formasında tortun üzərini bəzəyin.

  13. Şokoladı qaymaq ilə aşağı odda əridin və tortun üzərinə çəkin.



Nuş olsun!


Incə buludlar tortu ad günülərində süfrənizin bəzəyi ola bilər.



Incə buludlar tortu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder