
Ərzaqlar
- 1,5 kq ət
- 1 ç.q. duz
- 1 acı istiot
- 2 ç.q. zirə
- 1 kq soğan
- 100-150 q quyruq
- 100 q keşniş-şüyüd
- 2-3 çimdik qara istiot
Hazırlanması
- Əti tikələrə doğrayın. Duz, istiot, zirə vurun.
- Soğanı təmizləyib halqa və yaxud yarımhalqa doğrayın.
- Göyərtini yuyub-doğrayın. Quyruğu xırda doğrayın.
- Qızdırılmış qazanın dibinə düzün. Üstündən ət tikələrini döşəyin.
- Bir qat soğan döşəyib, üstünə göyərti səpin.
- Sonra yenə ət döşəyin və ərzaq bitincə layları təkrarlayın.
- Üstündən isə acı istiotu qoyun.
- Ətin üstünə qapaq, yaxud dəmir ləyəni kip qoyun.
- Əgər qapaq kifayət qədər ağır deyilsə və buxar onu qaldıra bilərsə, o zaman üstünə yük qoyun.
- Qazan kababını vam odda bişirin.
- Ət yağa düşüb qızarmağa başlayanda xüsusi səs çıxarır.
- Çalışın, həmin məqamı ötürməyəsiniz: bu zaman qapağı götürüb qarışdırmaq lazımdır.
- Sonra yenə qapağını örtüb daha 5-10 dəqiqə bişirin. Süfrəyə verərkən üstünə nar dənələyə bilərsiniz. Nuş olsun!
Hakkında: Bişirilməsi asan olmasada çox ləzzətli yeməklərdən sayılır.
Qazan Kababı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder