
Ərzaqlar
- 5 şorba qaşığı kərə yağı (otaq istiliyində yumuşaldılmış)
- 1 su stəkanı şəkər
- 2 böyük yumurta və bir yumurtanın sarısı daha
- 1 yarım su stəkanı badam tozu
- 2-3 ovuc qırıq duzsuz fıstıq
- Pudra şəkəri
Hazırlanması
- İlk iş olaraq istifadə edəcəyiniz qəlibin dibini yaxşıca yağlıyırıq. Sonra bazası böyüklüyündə soba kağızı kəsib dibə yapışdırın. Üzərini təkrar yağlayın.
- Ən alta (əslində ən üst olacaq) fıstıq qırıntılarını yayaq.
- İstədiyiniz file badam da olar …
- Daha sonra mikserdə otaq istiliyindəki kərəyağını kremalaştıraq və şəkəri əlavə edək. Yumurta və badam tozunu təkrar 2-3 səfərdə yedirdin.
- Fıstıqları üzərinə spatula ilə yayaın, düzəldin, masaya bir neçə dəfə vuraraq içindəki havanı çıxarın.
- 140 dərəcədə təxminən 50-55 dəqiqə bişirək.
- Üstünün dekoru üçün soba kağıdından nazik zolaqlar kəsib keksin üzərinə yerləşdirib, pudra şəkəriylə bəzəyə bilərsiniz.
Hakkında: Hazırlanması çox asan olan bu şirniyyatın dadını bəyənəcəyinizə əminik.
Fıstıklı Pave
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder