
Ərzaqlar
- 3 su stəkanı düyü
- 100 qr kərə yağı
- 2 su stəkanı şabalıd
- 2 ədəd qənd
- 1 su stəkanı qaynadılmış və didim didim doğranmış ət ( toyuq vəya dana əti ola bilər )
- 1 xörək qaşığı kişmiş
- 1 ədəd kök
- 1 ədəd portağal
- 1 çay qaşığı darçın, qara bibər, duz
Hazırlanması
- 3 su stəkanı düyü yaxşıca təmizləyin sonra 1 saata yaxın duzlu suda saxlayın.
- Bol sun ilə yuyun.
- 100 qram tərə yağında düyünü qovurun.
- Sobada bişirilmiş 2 su stəkanı şabalıdı, qovrulmuş düyüyə əlavə edin.
- Üzərinə 3 su stəkanı isti su, 2 ədəd kəsmə şəkər, 1 su stəkanı qaynadılmış kub doranmış ət, 1 xörək qaşığı kişmiş, 1 ədəd kibrit çöpü formasında doğradığınız kökü əlavə edib qarışdırın.
- 20 dəqiqə aşağı istilikdə bişirin.
- Ocaqdan götürdüyünüz plova, 1 ədəd rəndələnmiş portağal qabığı, 1 çay qaşığı darçın, qara bibər əlavə edin.
- Boşqaba qoyub dağ şəkli verərək süfrəyə təqdim edə bilərsiniz.
Hakkında: Bişirilməsi asan və çox ləzzətli yeməklərdən sayılır. Nuş olsun!
Uludağ Plovu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder