
Ərzaqlar
- 500 qr baldo düyüsü (düyünün bir növüdür)
- 800 qr kilkə balıq
- 100 qr kərə yağı
- 1 qəhvə fincanı kişmiş
- 1 qəhvə fincanı fıstıq
- 1 soğan
- 1 pomidor
- 3 su stəkanı ət suyu
- 1 ədəd cəfəri
- 1 ədəd Şüyüd
- 1 ədəd təzə Nanə
- Duz , istiot, yenibahar
Hazırlanması
- Düyünü ilıq duzlu suda 30 dəqiqə saxlayın.
- 2-3 dəfə yuyub süzün.
- Pomidor və soğanı kiçik kublar halında doğrayın.
- Kişmişi isti suda saxlayıb süzün.
- Kərəyağını qazanda əridib soğanı qızardın.
- Fıstığı əlavə edərək qızarana qədər qovurun.
- Kişmişi və düyünü əlavə edib qovurmağa davam edin.
- Ət suyu , pomidor , duz və ədviyyatları əlavə edib qarışdırın.
- 1-2 dəqiqə qaynadıqdan sonra ocaqdan götürüb şüyüd, cəfəri və təzə nanəni doğrayıb hazırladığınız plova əlavə edin.
- Düyüləri çox əzmədən dəmlənməyə qoyun.
- Kilkələrin yarısını yağlanılmış nimçəyə düzün.
- Üzərinə hazırladığınız plovu qoyun və qalanını kilkənin kənarlarına düzün.
- Orta istilikli sobada kilkələr qızarana qədər bişirin və çalışın o üz bu üzlü bişirin. Nuş olsun!
Hakkında: Bişirilməsi asan olmasada çox ləzzətli yeməklərdən sayılır.
Kilkəli Plov
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder