
Ərzaqlar
- 3 yumşaq lavaş
- 3 toyuq sinəsi
- 1/2 kq. kök
- 1/2 kq. pazı yarpağı
- 1 orta soğan
- 1 yumurta
- 125 qr. kərə yağı (və ya yumşaq marqarin )
- duz , istiot
Hazırlanması
- Toyuq ətlərini qaynadıb didikləyin.
- Soğanı incə rəndələyib doğranmış, yuyulmuş pazı yarpaqları ilə az yağda qovurun.
- Kökləri qaynadıb püre halına gətirin.
- Sobanı orta dərəcədə istilədin və soba qabını yağlayıp hazırlayın.
- Yağı əridib lavaşlarla isladaraq içinə kifayət edəcək qədər su əlavə edin.
- Birinci lavaşı yayın, su -yağ qarışığı ilə isladın, üzərinə pazı yarpaqlarını yayılmış şəkildə qoyun.
- Sonra ikinci lavaşı eyni şəkildə isladın, üzərinə kökləri qoyun.
- Üzərinə üçüncü lavaşıda qoyun.
- Onun üzərinə də toyuqlu qarışığı yerləşdirin.
- Ən üstü olan lavaşla örtüb börəyinizi rulet şəklində sobaya yerləşdirin.
- Üzərinə çırpılmış yumurta sarısından gəzdirin, arzuya görə küncüt ya da çörəkotu səpin.
- 30-35 dəqiqə qızardın.
Hakkında: Bişirilməsi asan olmasada çox ləzzətli yeməklərdən sayılır.
Üç Rəngli Börək
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder