
Ərzaqlar
- 1 ədəd soğan
- 1 xörək qaşığı duru yağ
- 100 qr. düyü (1/2 su stəkanı)
- 400 qr. göbələk
- 1 +1 / 2 su stəkanı ət suyu
- 2 xörək qaşığı holland pendiri (rəndələnmiş)
- doğranmış cəfəri
Hazırlanması
- Soğanı doğrayın, bitki yağında qızardın.
- Düyünü əlavə edib qovurmağa davam edin.
- Göbələkləri incə incə doğrayın.
- Ət suyu ilə düyünü əlavə edib ağzını bağlayın.
- Plovu 20 dəqiqə aşağı istilik üzərində bişirin.
- Duz, qara bibər qataraq dadlandırın.
- Üzərinə pendir və cəfəri səpin.
- Xörəyimiz hazırdır.
Hakkında: Bişirilməsi asan və çox ləzzətli yeməklərdən sayılır.
Göbələkli Plov
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder