4 Nisan 2015 Cumartesi

Göbələkli Plov

Ərzaqlar


  • 1 ədəd soğan

  • 1 xörək qaşığı duru yağ

  • 100 qr. düyü (1/2 su stəkanı)

  • 400 qr. göbələk

  • 1 +1 / 2 su stəkanı ət suyu

  • 2 xörək qaşığı holland pendiri (rəndələnmiş)

  • doğranmış cəfəri


Hazırlanması


  1. Soğanı doğrayın, bitki yağında qızardın.

  2. Düyünü əlavə edib qovurmağa davam edin.

  3. Göbələkləri incə incə doğrayın.

  4. Ət suyu ilə düyünü əlavə edib ağzını bağlayın.

  5. Plovu 20 dəqiqə aşağı istilik üzərində bişirin.

  6. Duz, qara bibər qataraq dadlandırın.

  7. Üzərinə pendir və cəfəri səpin.

  8. Xörəyimiz hazırdır.



Hakkında:  Bişirilməsi asan və çox ləzzətli yeməklərdən sayılır.



Göbələkli Plov

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder