
Ərzaqlar
- 2 su stəkanı düyü
- 2 xörək qaşığı kərə yağı
- 3 su stəkanı isti su və ya ət suyu
- 2 orta kök
- 100 qr fıstıq
- 1 çay stəkanı kişmiş
- 1 xörək qaşığı zeytunyağı
- 1 çay qaşığı duz
Hazırlanması
- Düyü isti duzlu suda 10 dəqiqə ıslatılıb saxlanılır.
- Daha sonra kişmiş yuyunub ilıq suda 10 dəqiqə gözlədilir və süzülür.
- Tavaya 1 xörək qaşığı zeytunyağı töküb fıstıq qovrulur.
- Yuyulmamış soyulmuş kökləri kub şəklində doğrayıb fıstıqlara əlavə edilər bir çimdik duz atıb qızartdıqtan sonra kişmişləridə əlavə edilib altı söndürülür.
- Düyü süzülür və yuyulur.
- Kərə yağı qazana qoyulur əridikdən sonra düyü qatılır.
- Bir neçə dəqiqə düyü qovrulur, suyu və duzu əlavə olunur.
- Batıq atəşdə yavaş yavaş dəmlənərək bişirilir.
- Plov suyunu çəkməyə yaxın qızaran qarnir üzərinə tökülüb qazanın qapağı bağlanır.
- 20 dəqiqə saxladıqdan sonra süfrəyə təqdim edilir.
- Qeyd: plova 1 desert qaşığı şəkər tökə bilərsiniz. Həm düyüdə ki xam qoxunu götürür həmdə ləzzət qatır ..
Hakkında: Bişirilməsi asan və çox ləzzətli yeməklərdən sayılır. Nuş olsun!
Buxara Plovu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder