
Ərzaqlar
- 2 su stəkanı düyü
- 3 su stəkanı qaynar su
- 1 çay stəkanından bir az az maye yağ
- 2 xörək qaşığı kərə yağı
- 1 kasa yaşıl noxud
- 2 ədəd orta kök
- duz
Hazırlanması
- Düyünü duzlu və isti suda 1 saata yaxın saxlayın.
- Kökləri kiçik kiçik doğrayın.
- Üzərinə yaşıl noxudları da əlavə edib ikisini kiçik bir qazana qoyun.
- Qazana qaynar su töküb tərəvəzləri bişirin. Sonra suyunu süzüb kənara qoyun.
- Geniş bir plov qazanına maye yağı boşaldın.
- Düyüləri saxladığınız sudan alıb süzün və qazana qoyub qarışdıraraq qovurun.
- Düyünün şeffaflaşınca qazana kərəyağını əlavə edək əridin.
- Daha sonra 3 su stəkanı qaynar suyu və tərəvəzləri qazana qoyub duzunu tökün.
- Qapağını bağlayıb orta atəşdə suyunu çəkənə qədər bişirin.
Hakkında: Bişirilməsi asan və çox ləzzətli yeməklərdən sayılır. Nuş olsun!
Yaşıl Noxudlu Plov
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder