
Ərzaqlar
- 1 su stəkanı bitki yağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay qaşığı qara bibər
- 1 çay qaşığı qırmızı toz bibər
- 1 çay qaşığı kəklikotu
- 1 çay qaşığı xardal
- 1 limon
Hazırlanması
- Ərzaqların hamısını bir qaba qoyun.
- Üzərinə limonu sıxın.
- Mikserlə və ya çəngəllə bu qarışığı yaxşıca çırpın.
- Balıq sosunuz artıq hazırdır.
- Balıq sousunu tavada və ya qızartmada bişirdiyiniz balığın üzərinə istədiyiniz miqdarda tökün.
- Adığınız balığınızı əgər tavada bişirəcəksinizsə: təmizləyib yuduqdan sonra suyunu çəkməsi üçün iki qat kağız dəsmalın üzərinə sərin.
- Üzərinə də eyni kağızdan qoyun və kağızın balığın suyunu çəkməsini gözləyin.
- Daha sonra una bulayıb qızğın yağda qızardın.
- Bu əməliyyat balığın daha ləzzətli olmasını və balıqdakı unun yağı yandırmamasını təmin edir.
Hakkında: Bişirilməsi asan və çox ləzzətli souslardan sayılır.
Balıq Sosu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder