
Ərzaqlar
- 250 qr kərə yağı
- 2 ədəd yumurta
- 1 qəhvə fincanı süd
- 1 su stəkanı toz şəkər
- 2 su stəkanı un
- 1 paket vanil
- ½ çay qaşığı qabartma tozu
- krem üçün;
- 2 su stəkanı süd
- 2 yemək qaşığı un
- 1 ədəd yumurta
- 3 yemək qaşığı toz şəkər
- 1 paket vanil
- 1 şirin qaşığı kərə yağı
- üzəri üçün;
- 500 qr mürdüm əriyi
- 1 paket tart jelesi
- ½ çay stəkanı toz şəkər
Hazırlanması
- Kərəyağını əridərək şəkər vanil və süd əlavə edərək mikser ilə qarışdırın.
- Yumurtaları əlavə edin, un və qabartma tozunu ələkdən keçirib az az əlavə edin.
- 28 sm. səviyyəsində bir tart qəlibini yağlayıp xəmiri içinə tökün.
- Daha əvvəldən isidmiş olduğunuz 180 ° C sobada bişirin.
- Tart bazası soyuyarkən kremi hazır hala gətirin. Süd, un, şəkər, yumurta və vanili bir qazanda qarışdırıb orta atəşdə pudinq konsistensiyasına gələnə qədər bişirin.
- Ocaqdan almadan 2 dk. əvvəl kərəyağını əlavə edib qarışdırın.
- Soyuyan tart bazasını qəlibdən çıxarın və ortadakı boşluğa krem doldurun.
- əriklərin hər birini 4-ə bölün və qazana alın.
- Üzərinə toz şəkər əlavə edib şəkər əriyənə qədər bişirin.
- Bişdikdən sonra soyumağa buraxın.
- 11 Soyuduqdan sonra tartın üzərinə istədiyiniz şəkildə yerləşdirin.
- 12.Tart jelesini paketin arxasındakı tərifə görə hazırlayıb əriklərin üzərinə tökdükdən sonra dilimləyərək süfrəyə verin.
Hakkında: Bu resepti dəqiqliklə yerinə yetirsəniz, tartınız yupyumuşaq və ləziz olacaq. Nuş olsun!
Ərikli Tart
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder